Світ
7 грудня 2015
Рейтинг "Людина року", за версією Time, очолив американський сенатор, обігнавши Папу Римського і Обаму
Сенатор Берні Сандерс, відомий лівими поглядами, отримав 10,2% голосів.
news-image

Незалежний сенатор від американського штату Вермонт Берні Сандерс очолив рейтинг "Людина року" на думку читачів американського журналу Time після завершення голосування в неділю, передає «Є!».
Представники видання ще офіційно не назвали ім'я людини, що стала переможцем на думку читачів журналу, проте Сандерс, який претендує на висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії, лідирує зі значним відривом, не залишаючи практично ніяких шансів суперникам.
Сенатор, відомий лівими поглядами і який називає себе соціалістом, вже отримав 10,2% голосів. На другому місці на даний момент знаходиться пакистанська правозахисниця Малала Юсафзай (5,2%), замикає трійку лідерів - Папа Римський Франциск (3,7%).
На четвертому місці опинився президент США Барак Обама (3,5%), на п'ятому - ведучий популярного в США телевізійного шоу The Late show Стівен Колберт (3,1%).

У числі політиків, які увійшли до рейтингу, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді (2,9%), який минулого року став переможцем в цьому голосуванні, канцлер Німеччини Ангела Меркель (2,4%), мільярдер Дональд Трамп, який претендує на висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії (1,8%), а також французький лідер Франсуа Олланд (1,7%).
У середу, 9 грудня, Time також оголосить "Людину року" на думку редакції. Його назвуть в ефірі ранкового шоу Today, яке виходить на телеканалі NBC.
Вперше "Людина року" за версією Time була оголошена в 1927 році. Вперше це звання отримав американський льотчик Чарльз Ліндберг, що першим поодинці перетнув по повітрю Атлантичний океан. Надалі це почесне звання отримували, зокрема, Джордж Буш-молодший, Папа Римський Іоанн Павло II, Вінстон Черчілль, Йосип Сталін, президент РФ Володимир Путін.

Читайте також: Ксенія Собчак стала однією з найвпливовіших жінок світу