Події
7 грудня 2015
Крим не прийме електроенергію з України у випадку відновлення постачання - Аксьонов
За словами окупаційної влади півострова, самі кримчани просять про це.
news-image

З такою заявою виступив "глава республіки" Сергій Аксьонов, передає «Є!» з посиланням на  "Кримінформ".

Вони (влада і активісти України - прим.ред.) перекрили ринок поставок будматеріалів півроку тому, продовольства. Три місяці тому, воду на самому початку перекрили. Електроенергія - була остання" нитка ", яка пов'язувала нас з Україною. От сьогодні ми відрізані вже повністю і не маємо намірів знову підтримувати ці відносини, - пояснив він.

За його словами, зараз кримчани самі просять раз і назавжди відмовитися від купівлі електроенергії на Україні.

До мене через соціальні мережі надходить велика кількість звернень від кримчан, які єдині в думці, що навіть якщо Україна і захоче подавати електроенергію, брати її нам не треба ні за які гроші - ні за великі, ні за маленькі, - зазначив Аксьонов.

Аксьонов сподівається, що Крим буде не тільки користуватися електроенергією, що надходить з Кубані, але й розвивати власну генерацію.

Нагадаємо, наприкінці листопада на півдні України активісти з блокади Криму підірвали дві опори ЛЕП, в результаті цього півострів був знеструмлений. 2 грудня на півострів стала нібито надходити електроенергія з російської території. Проте кримчани у соцмережах повідомляють, що електроенергії не вистачає.

Читайте також: Аксьонов визнав, що проблеми з енергетикою в Криму триватимуть до 2018 року