24 грудня 2015
Як знайти та купити дешеві авіабілети на дні новорічних свят
Дізнайтеся, як на святкові дні вигідно та дешево придбати авіабілети.
news-image

Хочете поїхати на свята за кордон, але хвилюєтеся, що авіпереліт обійдеться вам ще дорожче, ніж сам відпочинок? «Є!» розкаже вам, де та як вигідно придбати дешеві авіабілети на дні новорічних свят. 

Купуйте авіабілети в особливий день.

На основі аналізу 100 мільйонів куплених за минулий рік  авіаквитків експерти вивели цікаву формулу того, як шукати найдешевші білети. За підсумками дослідження виявилося, що п'ятниця - це найбільш невигідний день для придбання авіаквитків. По-перше, до кінця тижня закінчуються пропозиції економ-класу. По-друге, багато секретарів зазвичай цього дня бронюють квитки для ділових поїздок своїх керівників на наступний тиждень. По-третє, багато хто замислюється про відпустку саме напередодні вихідних.

А ось понеділок і вівторок навпаки є найвигіднішими днями для покупки квитків. Найнижчі тарифи авіакомпанії встановлюють пізно ввечері в понеділок, після підсумків продажу за минулий тиждень та аналізу попиту. Всі нерозпродані квитки виставляються зі знижками.

Чим раніше, тим краще

Раннє бронювання - це кращий метод того, як заощадити на авіаквитках. Якщо у вас є можливість планувати поїздку за кілька місяців, вважайте, що ви зекономили значну сумму на білетах.

Ось за скільки днів до вильоту можна замовляти авіаквитки економ-класу:

По Європі - за 140 днів.

Внутрішньоамериканські рейси - за 57 днів.

Карибський регіон - за 77 днів.

Будьте гнучкими

Шукаючи авіаквитки, намагайтеся не зациклюватися на певних днях, якщо ваша поїздка, звичайно, не приурочена до конкретної події. Переглянувши ціни на сусідні дати, ви, швидше за все, виявите, що є більш дешеві варіанти.

На багатьох сервісах онлайн-бронювання квитків є опція пошуку +/- 3 дні.

Ідеальний час для авіаперельотів

Значна різниця в цінах на авіаквитки помітна в різні сезони. Особливо це стосується напрямків на морські та екзотичні курорти. Хочете заощадити? Літайте тоді, коли основний потік туристів вже знизився, а погода ще не зіпсувалася.

Наприклад, мало хто знає, що в кінці жовтня на Кіпрі все ще чудова погода, цілком можна засмагати і купатися, це особливо приємно, коли на пляжах немає натовпу туристів.

Є ще маленька порада - літати в будні дні. На вихідних, як правило, квитки найдорожчі. Але деякі бюджетні авіакомпанії навпаки ставлять найдешевші рейси на вихідні.

Лоукостери - це не завжди вигідно

Коли мова йде про дешеві авіаквитки, все відразу ж згадують лоукост-компанії. Але не завжди такі польоти є вигідними.

Є кілька нюансів, які лоукостери не афішують, а вам це може коштувати додаткових витрат:

  • Перевіз багажу потрібно оплачувати окремо, виняток - ручна поклажа вагою до 10 кг. Провезення габаритних речей на зразок гірськолижного спорядження у лоукостерів коштує дорожче, ніж у звичайних авіакомпаній.
    Завжди реєструйтеся на рейс онлайн на сайті авіакомпанії, інакше в аеропорту вам можливо доведеться заплатити (до € 10).
  • На борту вас годувати не будуть, якщо ви захочете чай-каву, змушені будете заплатити за це мінімум € 2.
  • Ще одна особливість лоукостерів - у квитках не вказано місце в літаку. Якщо ж ви хочете сидіти саме біля віконця і мати можливість зручніше витягнути ноги, треба буде доплатити. Винятком є ​​Wizz Air: цей перевізник дозволяє вибрати місце під час бронювання квитка, але за найзручніші місця все одно доводиться доплачувати.
  • Як правило, всі лоукостери літають у другорядні аеропорти, так що до вартості авіаквитка потрібно автоматично додавати вартість таксі або громадського транспорту з передмістя.
  • Лоукост-рейси складно стикувати з регулярними: якщо літак спізнюється, можна не встигнути на наступний рейс-пересадку. Процес може ускладнитися і переїздом з другорядного аеропорту в головний, Крім того вам доведеться забирати багаж і заново його реєструвати.
  • Якщо ви летите лоукостером і здійснюєте пересадку, вам потрібно обов'язково отримувати візу тієї країни, де будете пересідати (це пов'язано якраз з отриманням багажу).
  • Найчастіше лоукост-рейси виконуються або рано вранці, або пізно ввечері, в незавантажені години аеропорту.
  • Додайте до цього ще й той факт, що дійсно вигідні ціни бюджетні авіакомпанії виставляють тільки під час акцій і знижок. Тому вийде, що переліт лоукостером обходиться деколи навіть дорожче, ніж звичайної авіакомпанією.

Слідкуйте за акціями авіакомпаній

Якщо ви досить авантюрні та можете в будь-який момент зірватися в непередбачену подорож, стежте за акціями та розпродажами авіакомпаній.

Будьте хитрішими

Щоб заощадити на перельоті, перед тим, як бронювати авіаквитки, ознайомтесь з такими хитрощами:

  • Купуйте квитки з пересадками. Так, за часом це невигідно, але загальна ціна квитків може вийти набагато дешевшою.
  • По можливості беріть квитки туди-назад, а не в одну сторону. Так ви зможете заощадити 10% і більше від загальної суми.
  • Переглядайте вильоти з сусідніх міст. Іноді дешевше поїхати в столицю (або інше місто) місцевим транспортом, а звідти вже здійснити політ. Різниця в ціні іноді буває вражаючою.

Шукайте квитки на онлайн-сервісах, які збирають інформацію від усіх авіаперевізників.

Забудьте ті часи, коли потрібно було шукати на десятках сайтів авіакомпаній квитки і порівнювати ціни або їхати в авіакаси. Існують онлайн-сервіси, які збирають всі актуальні дані всіх перевізників воєдино, ще й аналізують, який переліт найвигідніший із погляду фінансових і тимчасових витрат. На сьогодні це найпростіший спосіб знайти авіаквитки дешево.

Тепер ви знаєте, як вигідно придбати авіаквитки навіть на святкові дні.

Наступного разу ми вам розкажемо, як прикрасити новорічний стіл.

Нагадаємо, що ми вам вже розповідали, куди поїхати на Новий рік в Україні.

Автор: Ірина Радченко