Світ
23 грудня 2015
Ходорковського оголошено у міжнародний розшук
Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський заочно заарештований і оголошений в міжнародний розшук, повідомив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.
news-image

Про те, що екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський заочно заарештований і оголошений в міжнародний розшук, повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін, передає «Є!» з посиланням на РБК.

Раніше Ходорковський був заочно звинувачений в організації вбивства і замахи на вбивство двох і більше осіб. За версією слідства, Ходорковський, будучи акціонером і головою правління ЮКОСа, в 1998-1999 роках доручив своїм підлеглим Леоніду Невзліну і Олексію Пічугіну, а також іншим особам вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова і підприємця Євгена Рибіна.

Для слідства цілком очевидно, що ці злочини скоювалися з корисливими мотивами. Організувати вбивство Пєтухова було вирішено у зв'язку з його законними вимогами як мера Нафтоюганська до нафтової компанії ЮКОС з повернення прихованих від держави податків. Замах на підприємця Євгена Рибіна було пов'язано з ініційованими їм позовами до ЮКОСу по стягненню шкоди, заподіяної незаконною діяльністю цієї нафтової компанії, - зазначив Маркін.

Заочний арешт Ходорковського підтвердили в Басманному суді Москви. Як повідомила ТАСС прес-секретар суду Юнона Царьова, термін арешту два місяці буде обчислюватися з моменту фактичного затримання бізнесмена.

Прес-секретар Ходорковського Кюллі Піспанен заявила, що екс-глава ЮКОСа не збирається змінювати свій спосіб життя через заочного арешту.

Йому абсолютно все одно. Ці дії жодним чином не обмежать його пересування, - наводить її слова РІА "Новини".
Читайте також: Ходорковському загрожує довічне ув'язнення