У наступному році вперше за 11 років рівень життя росіян буде найгіршим
Це пов'язано з продовженням економічної кризи.
news-image

Як пише «Є!» з посиланням на дані газети "Коммерсант", за рівнем бідних в суспільстві в новому році Росія може ліквідувати всі завоювання останнього десятиліття, повернувшись до ситуації 2005 року.

У році, що минає, стався найсильніший в новому тисячолітті реальне падіння доходів, зарплат, пенсій і збільшення неповної зайнятості. На жаль, негативні тенденції в найближчому майбутньому збережуться.

Як повідомляє видання, так вважають фахівці Російської академії народного господарства і державної служби, Центру макроекономічного аналізу та короткострокового прогнозування, Аналітичного центру при уряді Росії і Світового банку. За оцінками експертів, навіть офіційний рівень бідності зросте до 16% і досягне максимуму за 11 років.

Аналітики підкреслюють: ні в держави, ні в компаній, ні у більшої частини домогосподарств ресурсів підтримувати споживчу модель економічного зростання більше немає. Втім, є й оптимісти. У Мінекономрозвитку вважають, що вже в наступному році в Росії можливе збільшення реальних доходів населення.

За даними опитування ВЦВГД, більшість росіян сподівається, що майбутній рік все ж таки буде для них в тій чи іншій мірі вдалим. Що він виявиться швидше важким або дуже важким, вважають 29 відсотків респондентів.

Читайте також: Путін вважає, що ціни в РФ підвищились через спекуляцію