Світ
27 грудня 2015
Росіяни гинуть від вживання сурогатного алкоголю
Слідчі органи проовдять перевірки у сфері обігу алкогольної продукції
news-image

Дві людини загинули від отруєння сурогатним алкоголем в Санкт-Петербурзі, передає ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах. За останній час від споживання сурогату постраждали або померли десятки росіян в різних регіонах, повідомляє «Є!».

"Вранці 26 грудня в Кіровському районі міста в квартирі на вулиці Зайцева були виявлені тіла чоловіка та жінки без зовнішніх ознак насильницької смерті. Попередня причина смерті - отруєння сурогатом алкоголю", - сказало джерело.

За фактом загибелі двох людей слідчі органи проводять перевірку.

За даними Генпрокуратури, у листопаді та грудні зафіксовані факти отруєнь в Чувашії, Красноярському краї, Курській, Московській, Оренбурзькій, Тамбовській областях та в Москві. Так, в Красноярську до лікарні потрапили 20 осіб, 12 з них померли. У Підмосков'ї після вживання спиртних напоїв, куплених на території продовольчої бази в Домодєдово, чотири людини були госпіталізовані до лікарень з діагнозом "отруєння сурогатами", двоє з них померли. В Іванівській області від отруєння неякісним алкоголем один чоловік загинув, а його знайомий у важкому стані доставлений в лікарню.

У зв'язку з випадками отруєння алкоголем у різних регіонах генеральний прокурор Росії Юрій Чайка доручив провести перевірки у сфері обігу алкогольної продукції.