30 грудня 2015
Топ-10 найкращих серіалів 2015 року
Два роки поспіль переможцем рейтингу стає "Гра престолів".
news-image

Фахівцями найбільшої у світі бази даних фільмів IMDb було складено рейтинг найпопулярніших серед користувачів порталу серіалів 2015 року, повідомляє «Є!».

Під час складення рейтингу  враховувалась  кількість переглядів сторінки того і чи іншого телесеріалу на сайті.

Не стало несподіванкою, що найпопулярнішим серед користувачів IMDb виявився серіал "Гра престолів". Минулого року серіал також став переможцем рейтингу. Захоплюючий епос від каналу HBO продовжується вже п'ятий сезон, втім, "Гра престолів" не втрачає своєї привабливості і кількість прихильників лише збільшується. П'ятий сезон теледрами закінчився в червні цього року, а продовження покажуть вже в квітні 2016-го.

На другій сходинці опинився  фільм «Ходячі мерці», який розповідає про групу людей, що намагаються вижити після зомбі-апокаліпсису. «Ходячі мерці» йдуть вже шостий сезон і інтерес до серіалу лише збільшується.

Замикає трійку лідерів серіал "Стріла", що стартував восени 2012 року.  У серіалі йдеться про те, як після корабельної аварії плейбоя-мільярдера Олівера Квіна, що зник безвісти, оголошують померлим. Але через п'ять років його знаходять живим на безлюдному острові в Тихому океані. Олівер Квін повернувся додому, але його родина не має уяви про зміни, що з ним відбулися. Вдень Олівер грає роль багатого, безтурботного і наївного бабія, яким він колись був, а під покривом ночі одягає костюм Зеленої Стріли і полює на злочинців.

Четверте місце посів американський телесеріал «Шибайголова», заснований на однойменному персонажі коміксів.  У серіалі йдеться про адвоката, який бореться зі злочинністю вночі. Прем'єра всіх епізодів першого сезону відбулась 10 квітня 2015 року.

П'ятим за популярністю став серіал  «Нарко», заснований на подіях з життя нині покійного наркобарона Пабло Ескобара. Прем'єра "Нарко" відбулась 28 серпня 2015 року. Перший сезон включає в себе 10 епізодів. Творці «Нарко» оголосили, що серіал продовжений на другий сезон.

«Американська історія жахів» посіла шосте місце у списку.  Прем'єра американського телесеріалу-антології в жанрі хоррор-трилер  відбулась 5 жовтня 2011 року.  10 листопада 2015 серіал був офіційно продовжений на шостий сезон для показу восени 2016 року.

На сьомій сходинці  - «Помаранчевий - хіт сезону»  - американський комедійно драматичний телесеріал про життя в жіночій в'язниці, заснований на автобіографічній книзі американки Пайпер Чепмен. Наразі серіал продовжено на четвертий сезон.

На восьмій сходинці рейтингу -  американський драматичний телесеріал у жанрі "постапокаліптічного хоррору" «Бійся ходячих мерців». Події серіалу обертаються навколо розведеного вчителя Шона Кабрера, консультанта з правових питань Ненсі Томкінс і двох її дітей, сина та доньки,  які разом намагаються вижити в зомбі-апокаліпсисі.

Дев'яте місце зайняв американський телесеріал каналу HBO «Справжній детектив» -  детектив  з елементами психологічної драми і трилера. Серіал випускається у форматі антології - в кожному сезоні свій сюжет і дійові особи.

Американський серіал «Флеш» замкнув десятку кращих багатосерійних кінокартин 2015 року. Головний герой – судмедексперт  Баррі Аллен через невдалий експеримент впадає в кому на 9 місяців. Прокинувшись, він дізнається, що має здатність рухатися на надлюдських швидкостях. Але він не єдиний, хто отримав надздібності.