2 січня 2016
ТОП-10 найкасовіших фільмів минулого року
Сьогодні ми поговоримо про кінофільми, які вийшли у 2015 році та стали найбільш «врожайними» для їх творців. Представляємо вам рейтинг найкасовіших фільмів 2015 року.
news-image

Невпинно наближається кінець року і мимоволі кожен із нас підбиває якісь підсумки. Що відбулося радісного, що засмутило, чого навчилися та яких помилок припустилися.  Це притаманно не лише нам - звичайним обивателям, але й представникам усіх сфер життя.

Численні конкурси, рейтинги, нагороди – кожен отримає «по заслугах». У такій галузі, як кіноіндустрія, це особливо відчутно. Отже, сьогодні ми поговоримо про кінофільми, які вийшли у 2015 році та стали найбільш «врожайними» для їх творців. Представляємо вам рейтинг найкасовіших фільмів 2015 року.

10 МІСЦЕ – 50 ВІДТІНКІВ СІРОГО (0 489 358)

Кінофільм про студентку, яка закохалася у мільйонера з особливими інтимними потребами, завоювала симпатії глядачів в усьому світі. Правда, відкритим залишається питання – це заслуга акторів, сценаристів та режисерів, чи розпіареної трилоргії Джеймс. Висновок за вами… Яким би він не був, факт залишається фактом  - стрічка увійшла в десятку найуспішніших за 2015 рік.

 

9 МІСЦЕ – ГОЛОДНІ ІГРИ: СОЙКА-ПЕРЕСПІВНИЦЯ. Частина ІІ (4 423 061)

Основою сюжету трилогії «Голодні ігри» стали книги Сьюзен Коллінз, які визнані зараз світовими бестселерами. Окрім видовищності та спецефектів, фільм відзначився ще й тим, що у ньому порушуються глибокі питання. Сценаристам і режисерові вдалося майстерно втілити на екрані усю складність морального вибору героїв. Чи можна у боротьбі засвободу і демократію використовувати ті  ж засоби, щозастосовують вороги свободи і демократії? Де грань між добровільним вибором і примусовою маніпуляцією? Усе це відмінно відображено у фільмі і блискуче зіграно.

 

 

 

8 МІСЦЕ – МІСІЯ НЕМОЖЛИВА: НАЦІЯ ІЗГОЇВ (2 330 139)

П'ята частина логічно продовжує четверту. У четвертійчастині Загін "Місія неможлива" був скомпрометований,але Хант і його команда змогли повернути загону добре ім'я. Тепер їх звинувачують в перевищенні повноважень (зокрема показали підірваний у четвертій частині Кремль), і вже остаточно закривають. У той же час Ітан Хант виходить на так званий "Синдикат", який замішаний мало не в усіх найпотужніших терактах останніх років.

 

 

 

7 МІСЦЕ – 007: СПЕКТР (1 633 930)

Зашифроване послання з невідомого джерела виводить Бонда на слід зловісної глобальної організації під кодовою назвою СПЕКТР. Паралельно потрібно ще й врятувати секретну розвідувальну службу від ліквідації. Захоплюючий сюжет, вражаючі спецефекти та справжня гра інтелектів – кінострічка варта вашої уваги та часу.

 

 

6 МІСЦЕ – ГОЛОВОЛОМКА (1 633 930)

 

Дуже пізнавальний мультфільм, який змушує замислитися. У ньому йдеться про дівчинку Раллі - 11-річну школярку. Як і у випадку кожного з нас, її поведінку визначають п'ять базових емоцій: Радість, Печаль, Страх, Гнів і Гидливість. Емоції живуть у свідомості дівчинки і щодня допомагають їй справлятися з проблемами та керують усіма її вчинками. До певного часу емоції живуть дружно, але раптом виявляється, що Райлі та її батькам потрібно переїхати з невеликого затишного містечка в шумний і людний мегаполіс. Кожна з емоцій вважає, що саме вона краще за інших знає, що слід робити в цій непростій ситуації, і в голові у дівчинки настає повний хаос. Щоб налагодити життя у великому місті, освоїтися в новій школі і подружитися з однокласниками, емоціям Райлі належить знову навчитися діяти заодно.

 

 

 

5 МІСЦЕ – ЗОРЯНІ ВІЙНИ: ПРОБУДЖЕННЯ СИЛИ (0 295 329)

Через тридцять років після загибелі Дарта Вейдера і Імператора галактика, як і раніше, в небезпеці. Перший Орден на чолі з їх таємничим верховним лідером Сноуком і його правою рукою Кайло Реном намагаються захопити усю владу. У цей нелегкий час доля зводить юну дівчину Рей і колишнього штурмовика Першого Ордену Фінна. Разом вони повинні дати бій Першому Ордену, проте настає той момент, коли стає очевидно, що лише джедаї можуть зупинити Сноука і Кайло Рена. І в галактиці живим залишається тільки один…

 

4 МІСЦЕ – МІНЬЙОНИ ( 157 275 017)

Міньйоны живуть на планеті набагато довше за нас. У них одна нав'язлива ідея - служити найбридкішим особистостям у світі. Динозаври, фараони, Дракула, Наполеон - усі вони виявилися недовговічними. І тоді міньйони вирішили «пошукати щастя» в Нью-Йорку. Їх чекають гроші, влада, рокова суперзлочинниця Скарлет Оверкілл і, звичайно ж, дуже смачна "банана"! Цей яскравий і сонячний мультфільм гарантовано подарує вам гарний настрій.

 

3 МІСЦЕ – МЕСНИКИ: ЕРА АЛЬТРОНА ( 405 035 767)

Людство на межі знищення. Цього разу йому загрожує Альтрон - штучний інтелект, раніше створений для того, щоб захищати Землю від будь-яких катастроф. Проте головною загрозою він визнав людство. Міжнародна організація   Щ. И. Т. розпалася, і тепер світ не здатний впоратися з таким потужним ворогом, тому люди знову звертаються за допомогою до Найбільших Героїв Землі - Месників. Проте Альтрон занадто сильний, і є велика вірогідність, що навіть їм не вдасться зупинити початок Ери Альтрона, де немає місця для людей...

 

 

2 МІСЦЕ – ФОРСАЖ 7 ( 515 047 671)

Вони підкорили Токіо та Ріо, Лос-Анджелес та Лондон. Але світ більше не грає за їх правилами. Спека арабських пустель, неймовірно високі хмарочоси, мільйони доларів на колесах і дуже, дуже знаменитий лиходій. Швидкість не знає меж. Вибуховий экшн, круті герої і море адреналіну – стрічка не могла залишитися поза увагою глядачів та заслужено отримує друге місце рейтингу.

 

 

1 МІСЦЕ – СВІТ ЮРСЬКОГО ПЕРІОДУ ( 668 984 926)

Легендарна франшиза Стівена Спілберга повертається. Мрія мільйонів людей здійснилася. Всесвітньо відомий острів, населений динозаврами, приваблює натовпи туристів з усіх куточків Землі. Що це - найбільший у світі атракціон чи смертельна небезпека? Вкрай вдалий перезапуск класичного циклу, який перевершує другу і третю частини оригінальної трилогії і закладає потужну основу для майбутніх сиквелів.