ЄС відкрив свій ринок для 10 українських молочних підприємств
Десять українських підприємств з виробництва молока та переробці молочних продуктів отримали дозвіл на поставку молочної продукції в Європейський Союз з 10 січня 2016 року.
news-image

Про це повідомила заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Владислава Рутицька в Facebook, передає «Є!».

Європейська Комісія опублікувала рішення про включення наших компаній з виробництва молока та переробці молочних продуктів в офіційному списку затверджених експортерів в ЄС дозвіл набирає чинності з 10 січня 2016 року, - написала Рутицька.


Згідно опублікованим списком, дозвіл отримали компанії: "Люстдорф", "Молочний дім", "Яготинський маслозавод", "Лакталіс-Миколаїв", "Гадячсир", ПП "Рось" філія "Роменський молочний комбінат", "Золотоніський маслоробний комбінат", ПП КФ "Прометей" філія "Менський сир", "Львівський холодокомбінат", "Житомирський маслозавод".

Раніше в Мінагрополітики заявили, що Україна в 2015 р на 20% збільшила експорт продукції тваринництва в країни ЄС.

Як повідомлялося, у зв'язку з набранням чинності угоди про ЗВТ з ЄС прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціює відкриття 8 українських торгових представництв за кордоном. ЗВТ України та ЄС набуде чинності 1 січня 2016 року.

Зазначимо, Росія навесні звернулася до Євросоюзу з проханням відкласти до січня 2017 року вступ в дію Угоди про асоціацію в частині Зони вільної торгівлі з Україною.

Читайте також: В Україні суттєво підвищать мінімальну ціну на цукор