Яресько пояснила, чому в Бюджет-2016 закладені гроші на "Євро-2012"
Міністр фінансів розповіла, що у Бюджеті на наступний рік закладено кошти під "Євро-2012", тому що Україна не погасила ще всі кредити, які були взяті під час підготовки до футбольного чемпіонату
news-image
Про це Наталія Яресько заявила під час брифінгу, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.
 
Щодо "Євро-2012", щоб усім було зрозуміло, держава гарантувала виплату кредитів, які ми тоді взяли. Ми мусимо їх платити. Ми не фінансуємо "Євро-2012", яке пройшло. Ми платимо за тими державними гарантіями, які ми як держава, колишні уряди, взяли на себе. І це є відповідальність країни, - розповіла глава Мінфіну.

Яресько також прокоментувала статтю видатків держбюджету на фестиваль патріотичної пісні, яка могла обійтися бюджету у  млн, але в останній момент була відкликана у сесійній залі парламенту.

Зрозумійте, будь ласка, що ідеться про те, що кожен розпорядник формує свій бюджет, включає свої бюджетні програми. Мінфін працює над тим, щоб обмежити ліміти, уряд працює над реформами по зменшенню видатків в цілому, але рішення розпорядників по використанню коштів - це їх рішення, це не мінфінівське, не урядове рішення. Тобто, фестиваль патріотичної пісні, на який були закладені кошти - це була пропозиція Держуправління справами, - сказала міністр фінансів.

Яресько додала, що збільшення витрат на апарат ВРУ теж пов'язане з тим, що Рада самостійно визначила необхідний бюджет для себе. 

Наше завдання - це зменшити витрати взагалі, - сказала Яресько, переадресувавши питання про бюджет парламенту до Верховної Ради.

В проекті Бюджету була стаття на проведення фестивалю "Будь вільним" вартістю понад 24 млн грн, ініційованого мажоритарником від БПП Сергієм Березенком, проте до остаточного кошторису вона не потрапила.

Читайте також: Парасюк розкрив тайну, хто саме ініціював фестиваль патріотичної пісні за $ 1 млн з бюджету