Світ
1 січня 2016
У Санкт-Петербурзі шахраї розвели на гроші 135 Дідів Морозів та Снігуроньок
Це не єдиний спосіб шахрайства.
news-image

У передсвяткові дні казкові сюжети використовують не тільки організатори свят і правоохоронці, а й шахраї. Так, у Санкт-Петербурзі так звані роботодавці виманили гроші у більш ніж сотні людей, запропонувавши тим попрацювати Дідами Морозами і Снігуроньками, повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

За роботу потенційним акторам пропонували 100000 рублів, але просили тільки викупити костюм і забрати його в офісі. Проте, за адресою, яку називали роботодавці-брехуни, ніякого офісу не виявилося, і там познайомилися один з одним 135 ошуканих шахраями осіб.

Злочинна група складалася з чотирьох мешканок Петербурга. Їх особи встановили швидко. Зараз всі вони стали фігурантами кримінальної справи, порушеної за статтею "Шахрайство, вчинене групою осіб за попередньою змовою".

Зазначимо, що це не єдиний спосіб шахрайства. Наприклад, запрошені Діди Морози та Снігуроньки можуть обманювати клієнтів. Батьки запрошують чарівника в квартиру і виплачують аванс, але 31 грудня так ніхто і не приходить. А іноді може з'явитися й квартирний злодій.