Політика
10 січня 2016
Мінські домовленості перетнули межу своєї третьої фази
Таку думку висловив Роман Безсмертний.
news-image

Процес "Мінськ-3" вже триває, його активна фаза розпочалася з 1 січня 2016 року. Так вважає представник України в політичній підгрупі Роман Безсмертний, передає «Є!» з посиланням на телеканал "112 Україна".

Політик переконаний, що третя фаза Мінського договору не оформлена документально, але вона вимушена розпочатися. Оскільки "Мінськ-2" не відповідав заявленим у правових документах постулатам. Він, вважає Безсмертний, був змістовно віддалений від справжніх реалій українського Донбасу.

"Очевидно, що це потягне за собою кілька нових форматів. І частина з них буде стосуватися всередині українського процесу, частину загальноєвропейського, а частина загальносвітового процесів. І це потягне за собою реформування компонентів з безпеки ООН, ЄС", - наголосив представник переговорної групи.

Безсмертний певен, що саме українське питання сформує у світі новий чинник сили. Їм, очевидно, стане центральна Європа.

Світові кулуарні домовленості не спрацюють стосовно військового конфлікту на Донбасі. Безсмертний зауважує, що ситуація в Україні є особливо. Тому підкилимні рішення та розмови не отримають належної реалізації. "Мінськ-3" повинен бути прозорим й розуміти усі актуальні для нашої країни проблеми.