Світ
13 січня 2016
Євросуд дозволив звільняти працівників за перебування у Фейсбуці на роботі
Судді Малої палати ЄСПЛ визнали, що роботодавець має право перевіряти, як його працівники на робочому місці виконували свої службові обов'язки і чи не використовували комп'ютер компанії для приватних цілей.
news-image

Мала палата ЄСПЛ не задовольнила позов румунського інженера, якого звільнили з роботи за використання соцмереж для приватних цілей у робочий час, передає «Є!» з посиланням на  Deutsche Welle.

Перевірка сторінки в соцмережі може вважатися втручанням у приватне життя, однак судді ЄСПЛ вважають, що в даній ситуації така перевірка є виправданою. 

Румунського інженера, якому зараз 36 років, звільнили ще в 2007 році після роботи протягом трьох років на приватну компанію. Роботодавець перевірив його Facebook-сторінку і виявив, що інженер використовував робочий комп'ютер для обміну повідомленнями зі своїм братом і дівчиною про стан здоров'я і особистого життя.

Чоловік пройшов усі судові інстанції у своїй країні, однак не домігся позитивного для себе рішення і подав позов до ЄСПЛ. Мала палата ЄСПЛ не задовольнила позов і тепер румун має право протягом трьох місяців подати апеляцію.

Читайте також: Скільки королеви селфі заробляють в İnstagram (фото)