Події
15 січня 2016
В ІДІЛ розробили власний месенджер
Терористичне угрупування «Ісламська держава» створила власний додаток для обміну повідомленнями.
news-image

Про це пише The Next Web, передає «Є!».

Месенджер, що працює на платформі Android, не можна завантажити в офіційному магазині Google Play, проте його завантажувальні файли можна знайти в інтернеті.

Як відзначає видання, останнім часом терористам ІГІЛ стає все складніше координувати дії через публічні месенджери, такі як Telegram і WhatsApp через регулярних атак хакерських угруповань, таких як Anonymous.

Засновник сервісу Telegram Павло Дуров, коментуючи появу нового додатка, заявив, що тепер вимога більшої відкритості від популярних месенджерів втрачає всякий сенс.

Як раніше повідомлялося, терористи ІГІЛ активно використовували публічні чати месенджерів, зокрема Telegram, для поширення пропаганди.

Сервіс блокував публічні чати, проте відмовлявся видаляти особисті листування терористів, а також показувати їх владі різних країн. Через це робота Telegram блокована, зокрема, в Саудівській Аравії та Ірані. У Росії в публічному просторі також висловлюється думка про необхідність блокування Telegram у разі відмови сервісу співпрацювати з владою.

Читайте також: Додаток Telegram заблокував 78 каналів пов'язаних з терористами