Євросоюз відмовився купувати український мед
У солодкому продукті виявили вміст протимікробних речовин.
news-image

Підприємцям-експортерам меду з 18 січня відмовлено у наданні відповідного сертифікату для реалізації продукції до країн-членів ЄС. Про це повідомив перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, передає «Є!».

Причиною призупинення реалізації меду стало винайдення у експортній продукції вмісту заборонених речовин. У Держветслужбі наголосили, що у медові знайдено "протимікробні речовини". Зокрема йдеться про мед, який поставлявся до Чеської республіки. Для з'ясування ситуації відомство проводить власне розслідування.

"Спеціалістами державної служби ветеринарної медицини проводиться розслідування та вживаються відповідні заходи з метою встановлення причин отримання чеською стороною позитивних результатів лабораторних досліджень українського меду", - сказано в повідомленні.

Володимир Лапа зауважив, що українська сторона зацікавлена у співробітництві з ЄС у галузі експорту апіпродуктів. Тому відомство обіцяє робити усе можливе, щоб вирішити це питання у стислі строки.