Події
21 січня 2016
МЗС Росії прокоментувало результати розслідування справи Литвиненка
МЗС вважає, що «публічні слухання» у справі про загибель колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка мають яскраво виражене політичне підгрунтя.
news-image

Відповідний коментар відомства був опублікований на сайті відомства в четвер, 21 січня, передає «Є!».

Очевидно, що рішення про призупинення коронерського розслідування і початок «публічних слухань» мало яскраво виражене політичне підгрунтя. Причина зрозуміла - процес, всупереч своїй назві, не був прозорим ні для російської сторони, ні для громадськості, враховуючи специфіку закритого розгляду матеріалів під приводом "таємності", - цитується на сайті МЗС слова представника відомства Марії Захарової.

Захарова сказала, що не було підстав очікувати від підсумкової доповіді політично заангажованого і вкрай непрозорого процесу об'єктивності та неупередженості.

Нагадаємо, 21 січня лондонський суд визнав президента Росії Володимира Путіна «ймовірно» причетним до загибелі Литвиненка.

У доповіді слідства говорилося про ймовірне схвалення вбивства Литвиненка секретарем Радбезу Миколою Патрушевим і Володимиром Путіним. Вдова Литвиненка Марина закликала негайно відкликати всіх співробітників російської розвідки з Великобританії.

Слідство також вважає, що до смерті Литвиненка були причетні депутат Держдуми від ЛДПР Андрій Луговий (колишній колега Литвиненко по ФСБ) і бізнесмен Дмитро Ковтун, який у минулому був співробітником ГРУ.

Читайте також: Путін, можливо, особисто схвалив вбивство Литвиненка - матеріали справи