Спорт
21 січня 2016
Зірок італійського футболу закликають зізнатися у гомосексуалізмі
Власник одного з італьянських клубів нижчого дивізіону, будучи відкритим геєм, просить футболістів-геїв серії А розкрити свою орієнтацію.
news-image

Президент футбольного клубу п'ятого по силі дивізіону чемпіонату Італії «Позітано» Алессандро Чеккі Паоне, відомий своєю нетрадиційною сексуальною орієнтацією, звернувся до зірок місцевого вищого дивізіону - серії А, які є таємними геями, здійснити масовий камінг-аут, тобто відкрито заявити про свою гомосексуальність, повідомляє «Є!» з посиланням на зарубіжні видання.

Усі віддають мені належне за те, що я не побоявся відкрито заявити про те, що є геєм. Але тепер прийшов час і для серії А. Якщо хтось із футболістів, тренерів або керівників команд зробить таке ж відверте зізнання, то він стане справжнім прикладом хоробрості для інших і змінить наш світ, - наводить слова Паоне La Gazzetta dello Sport.

Повідомляється, що приводом для таких одкровень Паоне став скандал з гомофобними висловлюваннями, який розгорівся після матчу 1/4 фіналу Кубка Італії між «Наполі» і міланським «Інтером».

У вівторок, 19 січня, «Інтер» обіграв «Наполі» на виїзді з рахунком 2: 0 і вибив їх з Кубка, і відразу після зустрічі головний тренер неаполітанців Мауріціо Саррі в серцях дозволив собі грубі образи на адресу наставника «нерадзуррі» Роберто Манчіні.

Саррі сказав в обличчя Манчіні нецензурні вирази frocio і finocchio, які в перекладі означають грубу згадку про нетрадиційну сексуальну орієнтацію людини. У підсумку Манчіні на прес-конференції назвав Саррі расистом і гомофобом і закликав відлучити його від футболу. Тепер справа Саррі будуть розбирати місцеві дисциплінарні органи, а тренеру «Наполі» загрожує дискваліфікація терміном на чотири місяці.

Паоне вважає, що Манчіні поступив сміливо, ставши відкрито говорити про проблему гомофобії та дискримінації в італійському футболі.

Манчіні гарненько струснув ситуацію, торкнувшись теми, про яку ніхто не говорив. У нас все дотепер воліють приховувати свою сексуальну орієнтацію через страх. Ніхто не хоче афішувати, наприклад, ту масу гомофобних інцидентів у нижчих лігах, яку доводиться бачити мені, - сказав Паоне.


На сьогоднішній день у світі відомі тільки два випадки, коли знамениті футболісти відкрито зізнавалися в тому, що вони геї. Першим був англієць Джастін Фашаду. Темношкірий нападник здійснив «камінг-аут» у 1990 році, а в 1997 році покінчив із собою в віці 37 років, не впоравшись з тиском футбольної громадськості, фанатів і жовтої преси.

У січні 2014 року в своїй гомосексуальності зізнався колишній футболіст збірної Німеччини Томас Гітцльшпергер, вже завершив кар'єру. При цьому Хітцльспергер, довгий час грав в Англії за «Астон Віллу» і «Вест Хем Юнайтед», заявив, що в англійській Прем'єр-лізі, як і в чемпіонаті Німеччини, є багато футболістів-геїв, які теж мають намір відкрити свої сексуальні переваги.

Читайте також: Головні герої восьмого епізоду "Зоряних війн" можуть стати геями