Суспільство
22 січня 2016
Жінка намагалась потрапити на територію України за паспортом так званої «ЛНР»
Жінка стверджувала, що у неї не виникло проблем під час паспортного контролю в російському пункті пропуску.
news-image

Як сьогодні повідомили у прес-службі ДПС, учора на державному кордоні були виявлені дві жінки, які їхали в Україну за документами, що були видані в Криму та на тимчасово не контрольованій території, передає «Є!».

Зокрема, одна жінка з документом невстановленого зразка прибула учора у пункт пропуску «Гоптівка», що на Харківщині. Вона намагалась потрапити на територію України за паспортом так званої «Луганської Народної Республіки». Документ їй був виданий в Луганську у вересні минулого року, його жінка і надала для проходження прикордонного контролю. Вона пояснила, що за цим документом з непідконтрольної території Луганської області виїхала через тимчасово нефункціонуючий пункт пропуску «Ізварине» на територію РФ. Не виникло у неї проблем і під час паспортного контролю в російському пункті пропуску «Нехотєєвка». Для з’ясування ситуації в пункт пропуску були викликані співробітники СБУ. Паспортний документ вилучено.

Крім того, в аеропорту Херсона під час перевірки документів з’ясувалося, що жінка, яка прилетіла зі Стамбула, мала російський закордонний паспорт, виданий на території АР Крим вже після окупації Росією півострова. Порушницю українського законодавства з документом, що не має юридичної сили, буде повернено зворотним рейсом до Туреччини.

Читайте також: "Чорна бухгалтерія" - Генпрокуратура оприлюднила нові подробиці розслідування у справі Корбана (відео)