Політика
28 січня 2016
"Чумак не дуже зручний в Раді," - Мустафа Найєм
У середу, 27 січня, регламентний комітет Верховної Ради проголосував за винесення в зал подання про складання з нардепа від БПП Віктора Чумака депутатських повноважень.
news-image

Про свою позицію щодо цього написав нардеп Мустафа Найєм у Фейсбуці, передає «Є!»

Він пояснив, що наприкінці минулого року розпорядженням Кабінету міністрів нардеп Віктор Чумак був призначений в Національне агенство по запобіганню корупції (НАЗК).

Сам по собі цей орган зараз не працює, оскільки з п'яти членів призначені лише троє і за фактом НАЗК недієздатно. Без цих двох членів неможлива ні реєстрація органу, ні його створіння, ні призначення голови. Таким чином, і дефакто, і юридично Віктор Чумак не поєднувати свій статус з який або іншою посадою, також як не отримує в іншому органі зарплату, - написав Найєм.
Тим не менш, регламентний комітет Верховної ради в екстреному порядку прийняв рішення про винесення в зал питання про позбавлення Віктора Чумака мандата. Формально - за сумісництво. Цей той самий регламентний комітет, який тижнями не міг прийняти рішення по Андрію Клюєву, не давав відповіді по Роману Насирову, коли той продовжував залишатися народним депутатом вже очолюючи Податкову і тощо, - продовжує нардеп.

Найєм вважає причину позбавлення мандата Чумака (сумісництво) непереконливою.

По факту, пан Чумак не дуже зручний в Раді. А що там потім буде з НАЗК поки ніхто не розуміє (судячи з того, як затягується запуск органу, він може зависнути в повітрі). Ну і підспудно, поскільки Віктор Чумак - мажоритарник, звільняється округ. У простолюдді це називається "збити" або "злити", - поясняє своє бачення ситуації нардеп.
Читайте також: Віктор Чумак заявляє, що його витискають із Верховної Ради