Суспільство
28 січня 2016
Батьки загиблих у Іл-76 десантників продовжать боротьбу за справедливе правосуддя
Вони переконують: ведуть боротьбу за те, щоб надалі безвинно не гинули хлопці.
news-image

28 січня батьки загиблих 14 червня 2014 року під Луганськом десантників давали суду свідчення у якості потерпілих. Вони певні, що генерал Віктор Назаров, який дав наказ літаку Іл-76, попри попередження розвідки про небезпеку, летіти в зону АТО, намагатиметься уникнути відповідальності, повідомляє кореспондент «Є!».

Особливо рідних бентежить той факт, що генерал досі обіймає свою посаду. Його ніхто не звільнив. Більш того, він отримав таку ж бойову нагороду, як і загиблі десантники. З тією лише різницею, що хлопці отримали відзнаку посмертно.

"Важко сказати, чи віримо ми у перемогу. Ви ж бачите, що пузаті генерали виступають проти цих дітей. Порошенко своїх кумів не здає", - сказала Валентина Ковальчук, мати командира бойової машини, сержанта Юрія Ковальчука.

Натомість Сергій Ніконов, батько загиблого в Іл-76 стрілка-зенитника, солдата Павла Никонова наголошує, що вірить у перемогу. Чоловік переконаний, що винуватців покарають, а генерал Назаров отримає максимальний за законодавством строк - 8 років позбавлення волі.

"Ми зараз продовжуємо боротьбу, бо війна триває. Ми повинні покарати винних, щоб хлопці не гинули просто так, через безглуздий наказ. За такий злочин у нашій країні треба запровадити жорстке покарання", - зауважує батько Павла Ніконова.

Чоловік переконує, що сили для подальшої боротьби черпає у спілкуванні з внуками:

"Якби не вони, не знаю, як би й жив".
Читайте також: Рідні загиблих у Іл-76 десантників вимагають від генерала Назарова грошову компенсацію