Політика
29 січня 2016
"Мамо, давай вип'ємо що-небудь, щоб заснути і не проснутись" - нардеп прочитала листа від мешканки Сумщини
Олександра Кужель наголосила, що урядовці мають нести відповідальність за свої рішення.
news-image

Сьогодні у кулуарах Верховної Ради нардеп Олександра Кужель прокоментувала виступи міністра фінансів України Наталії Яресько і міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, що відбулись на ринковому засіданні Парламенту, передає кореспондент «Є!»

Нардеп висловила незадоволення звітом міністрів та зазначила, щоб зробити якісний звіт Уряду, кожному міністру необхідно зустрітися на профільних комітетах із запрошенням членів громадських рад. Крім того, міністри повинні зустрітись із фракціями та проаналізувати виконання Коаліційної угоди.

"А головне, наші керівники мають відчувати відповідальність за свої дії",- підкреслила Кужель.

Як приклад того, як змінилося життя українців завдяки діям чинного Уряду, вона продемонструвала журналістам листа, який отримала вчора від матері-одиначки з Сумщини.

"Ось конкретний лист від жінки, що має 30 років стажу на державній службі. Вона сама виховує дитину. І для них свято, коли раз на місяць вони купують курячий фарш. М'ясо, рибу, молоко вони не їдять два роки. Ця жінка не просила від мене грошей, вона просто написала, що так жити більше не можна. Знаєте, що ще вона написала? Що дитина попросила: "Мамо, давай вип'ємо що-небудь, щоб заснути і не проснутись", - розповіла нардеп.

Олександра Кужель вважає, що таки листи - наслідок того, що "прем'єр- міністр разом із пані Яресько викинули із бюджету 2016 року 300-400 гривень, що давали матерям, які наодинці виховують своїх дітей".

"Пані Яресько вважає, що середньомісячний сукупний доход у сумі 2544 гривень є достатнім для виживання. Це означає, що люди, які керують нами, не розуміють, що зубожіння в розмірі 2500, а у деяких людей і на сьогодні є пенсія 940 гривень, не дає можливість на виживання навіть у випадку, коли ви перестанете сплачувати комунальні послуги", - наголосила нардеп.

Олександра Кужель підкреслила, що урядовці мають нести відповідальність за це і розуміти наслідки своїх рішень.
Також вона повідомила, що розпочинає роботу над законопроектом щодо матерів, які самі виховують дітей та закликала допомагати тим співгромадянам, які опинилися у скрутному становищі.