Політика
2 лютого 2016
Олексій Гончаренко : "Я сам собі подобаюсь"
Кандидат на посаду міністра охорони здоров'я востаннє мав медичну практику 12 років тому.
news-image

Сьогодні у кулуарах Верховноі Ради народний депутат від БПП Олексій Гончаренко прокоментував журналістам своє висунення кандидатом на посаду міністра охорони здоров'я, прийняте на засіданні фракції у понеділок, передає кореспондент «Є!»

"Сьогодні, на жаль, робота Міністерства охорони здоров'я не витримує ніякої критики, там не те що не забезпечене реформування, а навіть, функціонування галузі. Щодо посади міністра - то наразі це невідомо - буду то я чи хто інший, але хочу сказати, що нам необхідно реформувати систему охорони здоров'я, втім - обережно. "Не нашкодь"- цей принцип повинен бути у відношенні лікаря до пацієнта та повинен діяти у роботі міністра охорони здоров'я", - наголосив нардеп.
Щодо спеціальної медичної освіти, Олексій Гончаренко зазначив, що він закінчив Одеський державний медичний університет з відзнакою та працював у практичній медицині. Крім того, у Одеській облраді він курирував  питання охорони здоров'я. Медичну практику нардеп закінчив, за його словами, "років 12 тому" , а згодом отримав другу освіту - економічну.

"Якщо мою кандидатуру підтримають, я буду за це вдячний і працюватиму так, що нікому за мене соромно не буде. Втім, спочатку необхідно відкорегувати Коаліційну угоду, бо кожний міністр - це менеджер, який на своїй посаді виконує завдання від роботодавця - парламенту",- сказав нардеп.
Щодо програми своїх дій на посаді міністра, Олексій Гончаренко зазначив, що ознайомить із своєю програмою, коли буде його офіційне висування як можливого кандидата. Він наголосив що, можливо, інші фракції будуть пропонувати своїх кандидатів та звернув увагу, що у фракції БПП є інші професіональні фахівці в області медицини, але він вдячний за таке рішення фракції та підтримку.

"Як будь-яка людина, я сам собі подобаюсь і вважаю, що маю достатній потенціал і досвід. Втім, все залежить від рішення фракціі, а я - людина командна і буду згоден із будь- яким рішенням",  - зазначив Олексій Гончаренко.