Політика
3 лютого 2016
Ляшко пояснив різницю між "скотинкою" і "скотинякою"
Нардеп відповів на звернення одного з блогерів, який попросив нардепа змінити риторику.
news-image

Сьогодні у кулуарах Верховноі Ради лідер Радикальноі партії Олег Ляшко поясняв журналістам філологічні тонкощі між словами "скотинка" та "скотиняка" ( останнє слова стало "візитівкою" політика) , передає кореспондент «Є!»

Як стало відомо, в Інтернеті з'явилось звернення одного з блогерів, який попросив нардепа змінити риторику, бо діти починають її використовувати, зокрема, зазначив чоловік, його рідна донька.

"Я бачив це звернення. Маленька дівчинка принесла батькові булочку та сказала: "Їж, скотиняка!" Як зазначив батько, вона думала, що скотиняка - це котик! От до чого влада довела дітей, що вони корів не бачили! Раніше у хозяйстві по три корови було, а тепер - жодної. І діти плутають корів і котиків. Для цієї дівчинка я хочу передати, що  скотиняка - це той, хто грабує твою сім'ю, а скотинка - це корівка, яка дає молоко, сметанку та масло. Скотиняк багато і тут, і у Миколаєві. Це ті, хто грабує людей та займається корупцією. Ось ти дала батьку булочку, а вона, мабуть, без масла була. То масло скотиняки з'їли!" - повідомив нардеп.

Наприкінці розмови Олег Ляшко побажав всім, щоб було менше скотиняк, а побільше рогатої худоби.

 Нагадаємо, миколаівський блогер Кирило Сазонов закликав радикала Олега Ляшка змінити риторику, бо слова нардепа починають використовувати діти. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці та описав ситуацію, що трапилася в його родині.

«Дочка вирішила нагодувати мене. Принесла булочку і говорить: «На тобі, скотиняка!». Шановний Олеже Валерійовичу Ляшко, змінюйте риторику, чорт забирай! – пише автор. – Діти запам’ятовують фрази і використовують їх. Як виявилось, дочка думала, що скотиняка — це такий котик", - написав блогер.