Суспільство
3 лютого 2016
З пластикових кришок не виготовляють протези для бійців АТО
У такий спосіб насправді збирають лише кошти.
news-image

З кришечок від пластикових пляшок, які збирають майже по всій країні, насправді не виготовляють протези для інвалідів-бійців АТО. Про це йдеться у повідомленні Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО. Дану інформацію підтвердили у благодійному фонді "Овес", який безпосередньо займається збором вторинної сировини, повідомляє «Є!» з посиланням на "Українська правда".

"Протезування та ортезування учасників АТО в Україні здійснюється за кошти державного бюджету", - наголосили в благодійному фонді.

У Держслужбі у справах ветеранів наголосили, що протези не можуть виготовлятися з пластику. Активісти, волонтери й школярі у такий спосіб допомагають переробним підприємствам отримувати сировину без оплати. Щось на кшталт збору макулатури.

На комплектуючи до протезів пластик з кришечок не використовують, наголосили у благодійному фонді "Овес". Але вони отримують кошти від переробних підприємств та перераховують їх пораненим бійцям, котрі потребують протезування.

За інформацією, закуповують кришки за 8-10 гривень за кілограм в залежності від того, де їх беруть і чи сортовані вони за кольором. Однак фінансовий звіт на сайті благодійного фонду відсутній, його обіцяли розмістити найближчим часом.