Політика
10 лютого 2016
Референдум у Криму провели тому, що бандити мчали на поїздах зі зброєю в руках з загрозою викорчувати росіян - Лавров
Глава МЗС РФ вважає "лицемірними" пропозиції провести повторний референдум в Криму.
news-image

Пропозиції провести повторний референдум в Криму з питань долі півострова є "чистої води лицемірством". Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю газеті "Московський комсомолець", передає «Є!».

Референдум, напевно, можна було б довше готувати і нагнати туди більше спостерігачів. Вони (західні партнери - ред.) запитують, чому ми його провели за один тиждень. Ми відповідаємо, що була пряма військова загроза, бандити мчали на поїздах зі зброєю в руках з загрозою викорчувати звідти росіян, - стверджує Лавров.

Лавров зазначив, що зараз можна чіплятися за якісь юридичні, технічні аспекти з приводу того, що сталося, хоча сам референдум важко заперечувати.

Навіть американці говорять нам на вухо:" Проведіть його повторно, вже з усіма атрибутами і він'єточками, все одно результат буде такий же, і все зітхнуть спокійно. Це ж чистої води лицемірство, - вважає глава МЗС.

Як зазначив міністр, ті, хто чіпляються до цих "юридичних або квазіюридичних" моментів, відверто ігнорують порушення законів при передачі Криму Україні в 1956 році і пропонують про це не згадувати.

Глава МЗС РФ підкреслив, що у нього немає жодних побоювань щодо майбутнього Криму і зазначив, що життя змушує зарубіжних партнерів визнавати підсумки волевиявлення народу півострова.

Все більше європейців, включаючи парламентарів і бізнесменів, їдуть до Криму. Хтось зробить "швидкі" гроші, тому що зараз є попит на іноземні інвестиції. Але приїжджає все більше людей - парламентаріїв, журналістів - щоб побачити своїми очима, що там відбувається, - констатував він.
Читайте також: Пєсков заявив, що слова Ердогана про окупацію Росією частини Сирії - абсурдні