Події
10 лютого 2016
У "ЛНР" за розкрадання бюджетних коштів затримали "міністра" ЖКГ
Замість запланованих 100 будинків "лнрівські" чиновники побудували лише 4.
news-image

Сьогодні у Луганську затримали "міністра" будівництва і ЖКГ "ЛНР" Олексія Русакова, а також підрядника за програмою "100 будинків", які підозрюються в розкраданні бюджетних коштів. Про це повідомили в "міністерстві" держбезпеки "ЛНР", передає «Є!» .

10 лютого 2016 року МДБ "ЛНР" спільно з МВС "ЛНР" в рамках порушеної кримінальної справи за ознаками скоєння злочину, передбаченого ст. "Нецільове витрачання бюджетних коштів, вчинене в особливо великих розмірах", затримані міністр будівництва і житлово-комунального господарства "республіки" Олексій Русаков і директор фірми-генерального підрядника по реалізації державної "Програми відновлення 100 будинків" ТОВ "Ліга-будсервіс" Максвелл Саммі, - йдеться в повідомленні.
Не дивлячись на встановлені в договорі терміни завершення будівництва (31 грудня 2015 року), в даний час з 100 будинків готові тільки 4, - нагадали в "міністерстві".
В ході попереднього слідства встановлено причетність міністра ЖКГ до замаху на розкрадання бюджетних коштів, виділених для фінансування зазначеної програми, а також співучасті у нецільовому їх використанні та зловживанню службовим становищем, - відзначили у "відомстві".

Як раніше повідомлялося, у рамках програми "100 будинків" була поставлена ​​задача побудувати в селах Хрящувате, Новосвітлівці, Чорнухине і Георгієвці "під ключ" по 25 нових осель натомість зруйнованих.

Читайте також: Референдум у Криму провели тому, що бандити мчали на поїздах зі зброєю в руках з загрозою викорчувати росіян - Лавров