Політика
10 лютого 2016
Протиріччя серед керівництва «Самопомочі» відносно необхідності відновлення райрад у Києві і Львові свідчать про розкол партії, - експерт
Всередині партії "Самопоміч" намітився розкол відносно єдиної позиції щодо місцевого самоврядування.
news-image

 Всередині партії "Самопоміч" намітився розкол відносно єдиної позиції щодо місцевого самоврядування. Причина: у Сергія Гусовського, глави київської гілки, і Андрія Садового, лідера партії, різне бачення в питанні відновлення роботи райрад у столиці і Львові. Таку думку висловив експерт Олег Постернак, коментуючи заяву лідера фракції "Самопоміч" у Львівській міськраді Андрія Шевціва про відмову підтримати ініціативу щодо проведення виборів в райради міста, передає «Є!».

Інформація про розкол всередині "Самопомочі" спливла назовні. Це протистояння і боротьба за лідерство між Садовим і Гусовським. Львівська "Самопоміч" виступила проти відновлення райрад, які відмінили дуже давно. Тоді як Гусовський ратує за повернення райрад у столиці.

Він підкреслив, що позиція львівської "Самопомочі", що на сьогодні райради в місті не потрібні і приведуть тільки до хаосу в управлінні, повністю співпадає з думкою влади Києва і інших міст.

Райради, а значить додаткові сотні депутатів, нічого окрім хаосу не принесуть ні Львову, ні Києву. Але Гусовському хаос в столиці вигідний, тому що хаос в столиці означає "винна чинна влада". А у Львові Садовому хаос невигідний, тому що він і є чинна влада. Тобто Гусовський у разі відновлення райрад, які, підкреслюю, в сьогоднішніх конкретних законодавчих реаліях здатні внести плутанину в роботу із життєзабезпечення міста, зможе підвищувати свій рейтинг на критиці чинної влади. А у Львові, навпаки, Садовий буде "під вогнем" з усіх боків, - сказав Олег Постернак.

На його думку, така неузгодженість дій і заяв між лідерами партії "Самопоміч" дискредитує її ідеологію і може вже незабаром  призвести до стрімкої втрати довіри серед населення.

Гусовському потрібно визначиться, він переслідує особисті інтереси, що називається "Рейтинг за всяку ціну", або думає про людей, яким точно не легше від цих політичних ігор.