Суспільство
10 лютого 2016
На Дніпропетровщині триває суд над екс-начальником штабу АТО
На черговому засіданні свічення давали рідні й близькі членів екіпажу.
news-image

10 лютого у місьрайонному суді міста Павлограда відбулося чергове засідання у справі генерал-майора Віктора Назарова, якого звинувачують у загибелі 40 військових та 9 членів екіпажу літака Іл-76, збитого влітку 2014 року бойовиками, повідомляє кореспондент «Є!».

На даному етапі суд заслуховує свідчення потерпілих, яких у справі проходить більше 70. Цього разу свідчили батьки членів екіпажу. Усі 20 свідків зауважували, що екіпаж літака був професійним й не міг припуститись помилки.

"Життя зупинилася. Його немає. Я вважаю ті, хто вбив наших дітей, убив нас. У нас з чоловіком похитнулося здоров'я, я не сплю вже 1 рік і 8 місяців. Весь час виходжу на балкон, дивлюся на небо, чекаю гулу літака, який повертається », - каже у розпачі Ірина Ментус, мама 32-річного Віктора Ментуса, старшого повітряного радиста.

У Віктора Ментоса залишився 2-річний син. Батьки загиблого твердять, що хлопчик часто бачить літаки, які піднімаються з військового аеродрому, і кричить:

«Тато, пока!».

В Оксани Скачкової у тому літаку перебував чоловік. Вона переконувала суд, що членом екіпажу він був високопрофесійним. Жінка переконувала суддю, що для будь-якої родини така втрата - найбільше горе.

"Мій чоловік уродженець Луганської області. Моя свекруха, котра втратила сина, молилась і збирала на тому полі рештки тіла свого сина. Там валялись кістки, черепа, скальпи. Збирала мати його. Чоловік, на чийому полі це сталось,сказав, що ніколи нічого садити там не буде", - зі слізьми на очах переконувала жінка.