Події
12 лютого 2016
15-річний школяр з Донеччини «спіймав» тисячі бойовиків
Вимушений переселенець зробив сайт, на якому засвітили свої дані бійці недореспублік.
news-image

Як повідомляє «Є!», 15-річний донеччанин, який через війну з Росією переїхав до Львова, не тільки вигадав, як збирати дані бойовиків, але й заставив їх самих повідомляти всю інформацію про себе.

Ідея хлопця створити сайт, зареєструвавшись на якому, бойовики "отримають все, що завгодно", сподобалася працівникам центру "Миротворець", проте досвідчені експерти в неї спочатку не повірили.

Однак вже через 40 хвилин після старту роботи сайту "Армія "Новоросії", свої дані там залишили декілька десятків бойовиків.

Після цього колектив Центру привітав хлопця з успіхом та і влаштував тоталізатор: хто вгадає кількість вати, яка віддасть паролі за ті 10-15 днів, поки проект проіснує. Заодно і придумали назву операції - "Аукціон", - розповіли у "Миротворці". - Проте замість двох тижнів сайт працював декілька місяців, оскільки бойовики активно там реєструвалися, залишаючи нам інформацію про себе".

Зареєстровані на сайті терористи своїми поштою і листуванням в соцмережах генерували 2-3 гігабайти інформації на день, і потік все розширювався.

Вони думали, що сайт призначений для більш чіткого отримання допомоги від волонтерів, проте самі ж здавали себе до "Миротворця".

Читайте також: Побратими попрощалися з Олександром Ільницьким (фото)