Політика
15 лютого 2016
Голосуванням за людину Черновецького в члени бюджетної комісії «Самопоміч» продемонструвала подвійні стандарти, - експерт
Київська Самопоміч уклала угоду з людьми Черновецького, - експерт
news-image

Гусовський продемонстрував подвійні стандарти, підтримавши екс-депутата Черновецького, - експерт.
Гусовський особисто підтримав колишнього соратника Леоніда Черновецького, чим нівелював свої попередні заяви і подібними голосуваннями фракція "Самопоміч" в Київраді руйнує свій імідж борця проти минулої міської влади. Таку думку висловив політичний експерт, виконавчий директор АП "POLITCONSULTANT.org" Микола Волгов, коментуючи голосування депутатів Київради за обрання екс-депутата від Блоку Леоніда Черновецького Романа Ярошенко в члени бюджетної комісії Київради, передає «Є!».

За його словами, восени, напередодні виборів, "Самопоміч" і її лідер Сергій Гусовський звинувачували партію "Єдність" в тому, що її ряди заповнили люди з колишньої команди Леоніда Черновецького. Але вже минулого четверга депутати фракції Самопоміч практично одноголосно підтримали обрання людини з Єдності, яка управляла усіма фінансами Київради при Черновецькому.

"Вчора "Самопоміч" анонсувала боротьбу з "дерибанщиками" Черновецького, а сьогодні сам Гусовский піднімає руку "за", щоб підтримати колишнього депутата Блоку Черновецького в одну з найважливіших комісій в місті. При тому, що Ярошенко очолював бюджетну комісію при Черновецькому, а як "дерибанили" місто у той час - все добре знають. Це чітко демонструє подвійні стандарти "Самодопомоги", - зазначив експерт.


Він підкреслив, що фракція "Самопомочі" проголосувала "за" майже повним складом - 19 осіб "за" з 22, Солідарність - 18 "за" з 52, "Свобода" 12 "за" з 14, "Єдність" 13 з 15. "Ця підтримка свідчить про появу нових політичних партнерів у "Самопомочі", подібно до них, розбіжність в словах і справах демонструє "Свобода", яка так само підтримали Ярошенко", - повідомив він.

"Коли політикам треба критикувати опонентів заради зростання рейтингів, вони це роблять. Так, Гусовський критикував Єдність перед виборами, йому було вигідно грати на "пониження" команди Черновецького. Але коли заради власної вигоди потрібно підтримати людину Черновецького, вони це роблять, знівелювавши свої попередні заяви. Це означає одне: сьогодні з представниками колишньої влади у київської "Самопомочі" створений конгломерат", - сказав Микола Волгов.