Світ
17 лютого 2016
Французькі націоналісти розраховують на черговий «кредит» від Путіна
Французька партія «Національний фронт» «шукає гроші» - як мінімум 27 мільйонів євро - на дві найближчих виборчих кампанії: президентську і парламентську. У цьому партія «знову розраховує» на Росію.
news-image

Про це у вівторок повідомила французька радіостанція Europe1, пише «Є!» з посиланням на "Новую газету".

На президентські вибори, які відбудуться навесні-2017, партії, бракує 12 мільйонів євро, а на парламентські, які відбудуться в червні того ж року, потрібно ще 15 мільйонів. За словами партійного скарбника Валлерано Сен-Жюста, сказаними для Figaro, Нацфронт «розглядає можливість знову звернутися до іноземних банків і чому б і не до росіян».

Партія, як стверджувала сама Марін Ле Пен ще після першого скандалу з «російським кредитом» (листопад 2014 року, публікація сайту Mediapart), позичила б гроші у Франції, так ніхто не дає.

Втім, в публікації Mediapart говорилося і про те, що взагалі-то партія повідомила своїм російським партнерам, що потребує «40 мільйонах євро до 2017 року». І отримані 9 мільйонів «кредиту» - тільки перший транш.

Сама Марін Ле Пен тоді назвала повідомлення про 40 млн «маячним звинуваченням», але зізналася, що їй потрібні 30 млн на виборчі кампанії в 2015 році.

Попри відкидання "Національним фронтом" звинувачень у лобіюванні російських інтересів у Франції, його активність в справі захисту інтересів нинішньої російської влади в будь-якому випадку важко пояснити безкорисливою любов'ю. Будь-який привід, який дає хоч якийсь шанс згадати про Росію, партія не упускає.

Останній приклад: 16 февраля прес-служба Нацфронту розіслала послання Марін Ле Пен, в якому вона перейнялася тяжким становищем французьких фермерів. Марін в черговий раз звинуватила Євросоюз, який «все вирішує» «по всіх ключових питаннях: від сільськогосподарського протекціонізму до санкцій проти Росії».

Чому питання санкцій проти Росії є одним з «ключових питань» для французької партії, важко зрозуміти.

Читайте також: У Франції відкрили справу проти прихильниці Путіна через публікацію жахливих фото