Події
18 лютого 2016
Бойовики «ЛНР» підготували ідеальну провокацію, проте все переплутали та були вбиті (ФОТО)
Терористи хотіли знести з міномета житловий будинок, підірвати у небі декілька ракет, імітуючи роботу ППО, та звинуватити сили АТО в обстрілі мирного міста.
news-image

Як повідомляє «Є!», задум провокації, яку бойовики запланували на 16 лютого, був простим та майже ідеальним, оскільки терористи могли звинуватити ЗСУ в обстрілі мирних кварталів міст.

За словами власних джерел у СБУ, бойовики планували обстріляти дім у Луганську з міномета зі сторони села Олександрівка, імітуючи таким чином обстріл зі сторони Щастя. У той же час з окупованого Луганська бойовики мали випустити ракету ППО, яка мала б вибухнути у повітрі, нібито збивши ракети РСЗВ "Смерч".

Потім все було б у кращих традиціях російського телебачення, - зазначили у СБУ. - Перелякані актори, які "самі все бачили", герої "ополченці" та розповіді про "карателів".

Однак реалізувати цей план не вдалося. По-перше, міна, випущена з 82-мм міномета, впала поруч з магазином біля дитячого садка, залишивши характерну воронку. По-друге, зенітну ракету випустили через сім хвилин після обстрілу, вона самоліквідувалася, проте її основна частина залишилася. 

То ж відтепер бойовикам доведеться пояснювати ОБСЄ та всьому світові, яким чином ЗСУ обстріляли Луганськ з міномета, якщо його максимальна дальність - 4 кілометри, а позиції бійців АТО немає у найближчих декількох десятків кілометрів, - розповіли у відомстві. - Крім того, доведеться відповісти на дуже цікаве питання, а яким чином бойовики "збивають" ракети з комплекса ППО "Тор", який не стоїть на озброєнні у ЗСУ. Саме частина ракети "Тору" залишилася неушкодженною. 

Плани терористів були зіпсовані, то ж "журналістам" довелося розповідати, як "ЛНРівці" збили безпілотник України.

А виконавців обстрілу через їх незграбність куратори з РФ просто вбили.

Читайте також: Співробітниця фінцентру «ЛНР» намагалася перевезти через кордон платіжні картки