Політика
23 лютого 2016
Як змінювалася риторика Юлії Тимошенко щодо подій у Криму. За чи проти військових дій?
Висловлювання лідера "Батьківщини" дворічної давності в ефірі та згідно зі стенограмою РНБО.
news-image

Оприлюднена нещодавно стенограмма засідання РНБО щодо подій в Криму пролила світло на позицію декількох одіозних політиків, серед яких і лідер ВО "Батьківщина". Проте, якщо порівняти висловлювання Юлії Тимошенко у прямих ефірах та даний документ, виникає логічне запитання - якрої позиції вона все ж таки притримується? 

Отже, 20.10.2014 Тимошенко на передачі "Свобода слова":

В Криму я б вважала, що треба було діяти радикально протилежно. Треба було в той час, коли тільки зародилися маленькі вогнища і коли стало тільки зрозуміло, що там відбувається, а потім, не розраховуючи на таку швидку перемогу, треба було формувати спеціальні групи, які б точково знищували вогнища захоплення України. Тоді це вогнище було в парламенті Автономної республіки Крим, тоді це вогнище було в деяких військових частинах. І я вважаю, що ми не мали права відкривати повномасштабну військову оборону, військове настання. Але спеціальними групами спецпризначення знищити ці вогнища було очевидно можливо.


28.02.2014. Тимошенко на засіданні РНБО :

Я провела консультації з обізнаними людьми і повинна сказати, що Путін хоче реалізувати абхазький сценарій, і треба тільки, щоб ми дали йому привід. Ви пам'ятаєте, як тоді повівся на його провокації Саакашвілі і програв. Ми не маємо права повторити його помилку... Я також говорила з нашими партнерами за кордоном, і вони також попереджають - російські війська на кордоні і просять не робити зайвих рухів. Ми повинні їх послухати, тому що без них ми абсолютно безсилі... Це наша єдина надія. Жоден танк не повинен вийти з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю.