Світ
2 березня 2016
У Польщі запустили український телеканал іномовлення
Телеканал «UA|TV» включено в усі пакети цифрового телебачення польської компанії «Vectra».
news-image

Одна з найбільших кабельних мереж Польщі «Vectra» розпочала трансляцію українського телеканалу «UA|TV» від Української мультимедійної платформи іномовлення. Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики України, передає «Є!».

Кабельний оператор «Vectra» є другим за величиною в Польщі. За даними Польської палати електронних комунікацій, в 2014 році компанія займала майже 20% ринку телекомунікацій Польщі, а абонентами цифрової телемережі, в яку тепер входить і «UA|TV», нині є понад 621 тис. абонентів.

Запуск Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) відбувся 1 жовтня 2015 року. МПІУ сформована на базі державних телерадіокомпаній: «Всесвітня служба „Українське телебачення і радіомовлення”», «Банківське телебачення» (БТБ) та інформаційне агентство «Украінформ». Замість супутникового телеканалу «УТР», в ефірі стартував телеканал «UA|TV».

Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в Інтернеті на власному каналі в YouTube.

Телеканал працює українською, російською, кримськотатарською та англійською мовами.

Як заявляв в ефірі «UA|TV» президент України Петро Порошено, «місія телеканалу – нести світу правду про події в Україні та довкола».

Нагадаємо, нещодавно Київ попросив Варшаву розширити в Україні трансляцію польських телеканалів у мережах українських операторів. 

Читайте також: Україна просить Польщу розширити трансляцію телеканалів на її територію