Політика
2 березня 2016
Ірина Геращенко вважає, ще є шанс розгляду ЄС безвізового режиму щодо України разом з Грузією
На заваді спільного розгляду законодавчої ініціативи щодо безвізового режиму стали референдум у Нідерландах та помилки української влади.
news-image

Про це написала у Фейсбуці голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції, народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко, пише «Є!».

Вона перерахувала головні причини можливого окремого подання ЄС законодавчої ініціативи щодо безвізового режиму для України від Грузії, що активно обговорюється в політикумі.

Перше. Референдум в Нідерландах. Нідерланди зараз головують в ЄС і це була іх позиція - законодавча ініціатива по Украіні після референдуму. Друге. Так і не запрацювало Нацагенство з питань запобігання корупції, хоч там є кворум, на канаті туди ніхто нікого не тяг, люди самі подали документи на конкурс , пройшли його, а потім просто відмовилися працювати. Як на мене, це безвідповідально! - підкреслила Геращенко.
Третє. Повернення електронного декларування. Це пряма штанга і провина ВР. Тут не є про що і дискутувати. Це наша провина . І тут маємо терміново виправити ситуацію, - визнала нардеп.

Проте вона впевнена, що для України ще є шанс спільного розгляду "безвізової" ініціативи. Але, підкреслює нардеп, для цього треба багато працювати з європейськими партнерами. 

Читайте також: Єврокомісія відклала рішення щодо безвізового режиму для України