Резонанс
2 березня 2016
На суді по справі патрульного Олійника присутнє все керівництво МВС та Віталій Кличко
В Апеляційному суді Києва проходить засідання, на якому розглядається апеляція на арешт патрульного.
news-image

Апеляційний суд Києва розглядає апеляційну скаргу захисників поліцейського Сергія Олійника, який застосував зброю для затримання автомобіля-порушника, внаслідок чого був смертельно поранений пасажир, передає «Є!».

На суді присутні мер Києва Віталій Кличко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, нардеп Антон Геращенко та Глава Національної поліції  Хатія Деконаїдзе.

У залі суду присутні також понад 40 односельців Сергія. 

Адвокати вимагають від прокуратори почати кримінальне провадження за фактом халатності посадовців слідчого ізолятора і за фактом нанесення тілесних ушкоджень Олійнику, - про це повідомив нардеп Антон Геращенко.

Як стало відомо, у поліцейського Сергія Олійника синець на губі.

У Лук'янівському СІЗО випадково або за злим наміром було допущено його утримання з іншими правопорушниками, внаслідок чого у нього сталося зіткнення з іншим ув'язненим у слідчому ізоляторі, - додав Геращенко.

Нагадаємо, що в Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по BMW. В результаті загинув 17-річний юнак, який в компанії трьох інших чоловіків в нетверезому стані знаходився в цьому автомобілі. Столична прокуратура відкрила за цим факту кримінальне провадження.

Патрульних поліцейських, які брали участь в переслідуванні автомобіля-порушника, усунули від виконання обов'язків до закінчення розслідування, а одному з них - Олійнику - пред'явлено звинувачення в перевищенні повноважень і умисному вбивстві підлітка. Печерський районний суд заарештував його на два місяці.