Події
3 березня 2016
Стало відомо, на кого обміняли українську журналістку Варфоломєєву
Дівчину передали Україні в обмін на двох спільників бойовиків.
news-image

Луганську журналістку Марію Варфоломеєву, яка потрапила в полон у січні, сьогодні обміняли на двох спільників бойовиків – українку-мешканку тимчасово окупованої території і громадянина РФ. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на "112 Україна".

Марію міняли на двох. Це одна дівчина, яка жила на тимчасово окупованій території і працювала на бойовиків, а також на громадянина РФ Горбунова Івана. Цьому чоловікові близько 20-ти років, він з Краснодарського краю і він працював на бойовиків, хоча коли ми з ним спілкувалися, він не дуже багато говорив, але сказав, що не визнає свою провину. В Україні він був засуджений до 11 років позбавлення волі. Для того, щоб обміняти його на Марію Варфоломеєву президент України помилував цього громадянина РФ, адже бойовики висунули саме таку вимогу. Марія відчуває себе добре, трохи застуджена. На підконтрольній території Україні її обстежили представники КК і поки Марія прямує до Києва, де будуть проводити медичне обстеження більш ретельно, - розповів кореспондент.

Цю інформацію підтвердив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

За його словами, "багато разів бойовики відкладали обмін або навмисне його зривали. Для звільнення Марії президент помилував російського громадянина, якого сьогодні передали на окуповану територію".

Нагадаємо, луганська журналістка Варфоломеєва знаходилась у полоні бойовиків"ЛНР" з 9 січня 2015 року. Дівчину звинувачували в "шпигунстві" на користь української армії і приналежності до "Правого сектора".

 

Читайте також: Журналістку Марію Варфоломєєву звільнили з полону бойовиків