Події
4 березня 2016
У Держдумі обурені карикатурою Vive Charlie на московську трагедію з нянею-вбивцею
Британське видання Viva Charlie звинуватили у розгойдуванні моральних основ суспільства.
news-image
Про це повідомляє «Є!»з посиланням на "Интерфакс".
 
Британське видання Vive Charlie розмістило на обкладинці шарж, на якому жінка в чорному хіджабі тримає в руці відрізану голову дитини.
 
Своє обурення таким шаржем висловила у Фейсбуці глава думського комітету з праці Ольга Баталіна.
 
Це цілеспрямоване розхитування моральних засад суспільства, прагнення укорінити в свідомості людей, що моральна потворність - це нормальна форма самовираження, - написала депутат.

Баталіна вважає, що "якщо у європейців не втрачений моральний імунітет, вони відкинуть це видання так само, як сильний і здоровий організм позбавляється від пухлин і наривів".

Глава думського комітету з безпеки і протидії корупції Ірина Ярова також обурилася з приводу даної публікації.

Коли ситі і цинічні панове художньо глумляться над жертвою і тиражують потворне божевілля, як це зробив на своїй обкладинці англійський журнал Vive Charlie, - це вже дзеркало їх власної душі, яка, по суті, мало чим відрізняється від психічно хворих злочинців, - написала Ярова.

Нагадаємо, 29 лютого у Москві біля метро затримали жінку з відрізаною головою дитини в руках. Підозрювана у вбивстві чотирирічної дівчинки Гюльчехра Бобокулова зізналася в скоєному і погодилася розповісти деталі вбивства. У суді журналістам вона спочатку розповіла, що вбити дитину їй "наказав Аллах". Проте пізніше з'явилося відео допиту жінки, де вона заявила, що відрізала дитині голову задля помсти Путіну через вбитих мусульман в Сирії.

Читайте також: Московська няня розповіла, чому жорстоко вбила дитину (відео)