Україна
4 березня 2016
Краснов працював на службу зовнішньої розвідки України,- нардеп
Голова ЦК "Азов" Станіслав Краснов офіційно співпрацював зі службою зовнішньої розвідки.
news-image

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написав народний обранець Ігор Мосійчук, передає «Є!».

За словами політика, справа Краснова - це боротьба спецслужб. Мосійчук наголосив, що не захищав би Краснова, як би не було декілька "але".

"Річ в тому, що Станіслав Краснов і не приховує, що займався розвідувальною діяльністю. Але стверджує, що робив це виключно в інтересах України. В матеріалах кримінального провадження щодо нього є його пояснення, з яких виходить, що він вже довгий час співпрацює з Службою зовнішньої розвідки України.",- розповів він.

За інформацією, Станіслав назвав прізвища офіцерів, з якими контактував в зовнішній розвідці та розповів про завдання, які виконував.

Мосійчук зазначив, що до Білорусі активіст також їздив за завданням розвідки та за державні кошти.

"Після повернення з Білорусі писав рапорти і проходив поліграф. Про співпрацю з українською зовнішньою розвідкою знало і керівництво "Азову" і батальйону "ОУН", в якому він воював. Відомо про співпраці Краснова з українською розвідкою і в СБУ.",- наголосив він.

Мосійчук не виключає, що Краснов міг бути подвійним агентом, однак наголошує, що з такою ж імовірністю можуть бути і зрадники в апараті СБУ.

Нардеп підкреслив, що Краснов зізнається в контактах з іноземними спецслужбами.

За словами політика, ця ситуація дуже нагадує боротьбу українських спецслужб між собою. Нардеп закликав припинити інформаційні війни навколо справи та дочекатися результатів розслідування та судового розгляду.