Київ
11 березня 2016
У Києві ціла родина займалася викраденням громадян та заволодівала їх квартирами та будинками
На думку голови родини, єдиним існуючим засобом збагачення є тільки кримінал.
news-image

Протягом 2006-2013 у Києві організована злочинна група викрадала громадян та заволодівала їх квартирами та будинками. Бізнес  з  нерухомістю налагодив голова родини, а також залучив до нього свого  сина та дружину, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП в м.Києві.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили всіх учасників  організованої  злочинної групи  та роль кожного з них у вчиненні кримінальних правопорушень.

Встановлено, що "бізнес" організував 54-річний киянин. На думку чоловіка, єдиним існуючим засобом збагачення є тільки кримінал. Аби здобуті кошти залишились у родині, залучив до кримінального бізнесу 29-річного сина та 51-річну дружину. Для реалізації своїх намірів підшукували одиноких громадян, що ведуть аморальний спосіб життя. Входили до них в довіру, купували їм алкогольні напої, випитували про місцезнаходження документів на квартири та вивозили громадян за межі міста, де силоміць утримували їх до моменту переоформлення на себе помешкань, - повідомили у відомстві.

У такий спосіб, родина заволоділа 4-ма квартирами та приватним будинком громадян у Дарницькому  та  Голосіївському районах. 

Зловмисники не встигли продати переоформлену на себе нерухомість. 

Працівники УЗЕ та слідства оперативно встановили осіб,  причетних  до скоєння цих кримінальних правопорушень.

Наприкінці жовтня 2015 року, всім учасникам ОЗГ слідчим повідомлено  про підозру, відносно батька та сина обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту,  відносно  жінки - домашній арешт  з  використанням  електронного засобу контролю.

За даним фактом Слідчим управління (СУ) ГУНП в місті Києві відкрито кримінальне провадження за статтями 146 (Незаконне позбавлення  волі або викрадення людини), 190 (Шахрайство) та 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків,  збут чи  використання підроблених документів, печаток, штампів)  КК України.

На даний час матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Читайте також: У Львові нетверезий таксист, який застряг на сходах, не зміг пояснити, як там опинився (відео)