Суспільство
11 березня 2016
У Росії чиновників попросили не годувати більше людей з лопати
Держслужбовці визнали, що це псує імідж країни. Для цього навіть розробили пам'ятку для регіональних чиновників.
news-image

Муніципальних службовців Ленінградської області попросили не годувати городян млинцями з лопати під час гулянь на Масляну. Про це місцевому "Радіо Балтика» в п'ятницю 11 березня, повідомив депутат регіонального Законодавчих зборів Володимир Петров, пише «Є!».

Як показує досвід останніх років, у багатьох муніципалітетах використовують дуже спірні сценарні рішення по проводах Масляної. Наприклад, коли людей пригощають млинцями з лопати - це викликає однозначно негативну суспільну реакцію та широкий резонанс в пресі. Дурість місцевих чиновників, в ряді випадків, може завдати шкоди престижу всієї країни, - пояснив Петров.

"Радіо Балтика" також опублікувало пам'ятку, яку, за їхніми словами, незабаром почне розповсюджувати парламент.

У пам'ятці зазначено, що використовувати лопати, вила і совки для приготування млинців можна, а що спалюється опудало не повинно бути схоже на живу людину або на чинного громадського діяча.

Нагадаємо, у минулому році в соціальних мережах стали популярні фотографії масляних гулянь у Ставрополі. Тоді організатори свята годували городян млинцями зі снігоприбиральної лопати через металеву огорожу, що викликало великий резонанс у суспільстві і пресі.

Читайте також: В мережі поширюються фотожаби на поїдання млинців з лопати в Ставрополі