Політика
16 березня 2016
Яценюк проти всіх: Хто виступає за відставку прем'єра
Яценюк згоден піти у відставку, якщо йому знайдуть достойну заміну.
news-image

16 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про головні досягнення Кабміну за минулий рік, передає «Є!».

Цей день довго чекав та обговорював парламент, адже планував визнати роботу прем'єра незадовільною та відправити уряд у відставку. В той же день Президент України Петро Порошенко запропонував Яценюку піти у відставку. На засіданні Верховної Ради було прийнято рішення визнати роботу уряду незадовільною, однак достатню кількість голосів для відставки Кабміну не знайшлося.

Нагадаємо, що вчора постанова про відставку Яценюка була відхилена регламентним комітетом.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що політичну кризу може вирішити лише Президент. За словами політика, зараз ніхто не вірить, що в Верховній Раді знайдеться вдосталь голосів для відставки уряду. В той же час лідерка "Батьківщини" вважає голосування за відставку прем'єра "голосуванням честі".

Треба першим ставити питання звільнення прем’єр-міністра з посади і далі звільняється увесь уряд за Конституцією. Я вважаю, що це буде голосування честі, голосування захисту України, – заявила Тимошенко.

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка", Юрій Луценко повідомив, що Верховна Рада збереться на наступному тижні на позачергове засідання з приводу відставки прем'єр-міністра. Раніше Луценко зазначав, що прем'єр, який втратив довіру, повинен подавати у відставку.

"Зараз повинна прийти людина, яка може взяти на себе сміливість припинити співпрацю з олігархами і партійним бізнесом, причому будь-якої партії. Арсеній Петрович в останні тижні демонструє свою зв'язаність з олігархами, призначаючи в наглядові ради ключових економічних державних підприємств їх людей", - пояснив Луценко свою позицію.

Луценко зазначив, що уряд Яценюка не підтримує ні суспільство, ні парламент. На його думку, Яценюк своїми заявами в закордонних ЗМІ знищує політичні перспективи України в очах міжнародних партнерів.

Мер Києва Віталій Кличко також виступив за відставку Яценюка. За його словами, найбільша проблема в Україні це те, що багато політиків ставлять свої особисті або політичні інтереси вище інтересів держави. На думку політика, якщо для розв’язання політичної кризи потрібна відставка Яценюка, вона повинна відбутися.

"Прем’єр повинен виходити виключно з інтересів країни, а не зі своїх політичних амбіцій", - підкреслив мер Києва.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликав прем'єра добровільно піти у відставку, а президента запропонувати новий уряд і коаліцію.

Україна втрачає міжнародну підтримку. Європейці бачать, що щось не те в Україні, те ж бачать і українці. Ця політична невизначеність надзвичайно дорого коштує для країни,- вважає Ляшко.

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі неодноразово звинувачував прем'єр-міністра в зв'язках з олігархами. Саакашвілі заявив, що Яценюк тягне країну в радянське минуле, бо все вимірює виконанням чи невиконанням плану. 

Дуже різко висловлюється в бік Арсенія Яценюка нардеп Олег Барна, який став відомим завдяки інциденту за участю прем'єра. Політик заявив, що Яценюк становить загрозу безпеки України.

"Якщо Яценюк сам добровільно не йде у відставку - він ще гірший нікчема, ніж ми думали до цього. Це, знаєте, такий різновид українського х***ла.",- заявив він.