Світ
17 березня 2016
У Румунії продається «замок Дракули»
Він оцінюється у 60 мільйонів євро.
news-image

На продаж виставлений музейний комплекс Бран, більше відомий як "замок Дракули", повідомляє «Є!» з посиланням на місцеві ЗМІ.

За деякими даними, він оцінюється в 60 млн євро. У замку 57 приміщень - спалень і віталень, проте немає водопроводу. Військову фортецю, яка послужила прототипом житла лідера вампірів в романі Брема Стокера, побудували ще в 1226 році в 30 кілометрах від міста Брашов. Вона захищала важливі торговельні шляхи з центральної Європи на Балкани через гірські перевали Карпат.

Румунський князь Влад Цепеш (Дракула) в цитаделі зупинявся всього один раз, коли повертався з Угорщини після переговорів про спільну війну проти турків. Однак надрукований в 1898 році роман ірландського письменника «Вампір Дракула», безпосередньо зв'язав замок з його ім'ям і потойбічним світом. 

До революції 1989 року замок Бран належав румунській державі. Однак у 2006 році згідно із законом про реституцію, на якому наполіг ЄС, він був повернутий династії Габсбургів, адвокати яких довели, що він побудований на гроші королівської сім'ї.

Після цього замок перетворили на туристичний об'єкт, який тільки за минулий рік відвідали близько півмільйона туристів. Це принесло його власникам близько мільйона євро чистого прибутку, розповіли журналістам в компанії, яка управляє музейним комплексом.

Читайте також: Вночі на Львівщині горів старовинний замок