Політика
18 березня 2016
Ніхто, крім Тимошенко, не піднімає тему коаліції, - Томенко
Нардеп коментує ситуацію щодо коаліції, відставки Генпрокурора та формування нового уряду.
news-image

 Микола Томенко погодився відповісти на запитання журналістів. Про це повідомляє кореспондент «Є!». Щодо того, яке питання пріоритетне на сьогоднішній день нардеп відповів: 

"Сьогодні ключове питання - коли? Коли буде заява про відставку. Коли почнеться формування нового уряду, тому що ви розумієте, що безвладдя або тимчасовість - це ще гірше, ніж навіть якийсь критичний новий уряд. Оскільки в суспільстві визріла необхідність змінити уряд, не можна йти проти суспільства. Цей тиждень, на жаль, який прогнозував, виявився тижнем невдалих переговорів і тому 90% часу ми потратили на пошуки мільярдів Януковича, яких поки не знайшли, а реальних речей не вирішили. Слава Богу, вчора під кінець зголосилися наді мною і над чорнобильцями і проголосували за чорнобильський законопроект"

Нардеп не вірить, що вдасться провести дострокове засідання щодо відставки Генпрокурора.

"Так виглядає, що це складна гра з багатьох пазлів, вона пов'язана з тим, що поле для призначень дуже велике. На жаль, це сумна гра. Це традиційна українсько-візантійська політична гра, де обговорюються не прізвища, а обговорюються клітинки. Якщо ви входите в коаліцію - у вас такі клітинки, і не кажуть, хто в цих клітинках буде. Якщо ви голосуєте за Прем'єра - тоді ми голосуємо за того-то. Це така багатоходовка, яка в інтересах політичних партій і фракцій, але точно не в інтересах людей"

 Микола Томенко вважає, що уряд повинен піти у відставку, адже є правила демократії. 

"Якщо вас ненавидять - ви маєте подякувати і піти. Не можна далі робити вигляд, що нічого не трапилося"

Стосовно Шокіна нардеп прокоментував ситуацію так:  "вважаю, що це хибна концепція. Для чого було робити пафосну заяву місяць тому, демонструючи, що Президент виправляється в плані кадрових помилок, щоб тепер знімати дане питання з голосування через брак голосів". 

На запитання щодо майбутнього коаліції прозвучала відповідь: 

"Де-факто коаліції немає... Але оскільки багато депутатів, які не входять в коаліцію, проти дострокових виборів, то існує неформальна домовленість - не толерувати питання офіційного розпуску коаліції, оскільки це провокує питання про дострокові вибори. А оскільки на дострокові вибори більшість депутатів не хоче йти, то все виглядає таким чином: будемо вважати, що вона є, шукаємо варіант, як її оновити, щоб не піти на дострокові вибори. Крім "Батьківщини" і Тимошенко тему розпаду коаліції ніхто не піднімає, бо всі решта фракцій не зацікавлені йти на вибори, вони вважають, що це план Путіна"