Політика
18 березня 2016
Казочка Андерсена про голого короля: Соболєв прокоментував рішення КС щодо змін до Конституції
Конституційний суд України вважає, що у Верховній Раді самі можуть встановлювати, на якій наступній черговій сесії ухвалювати законопроект про внесення змін до Конституції.
news-image

Народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв розповів кореспондентові «Є!» про наслідки такого рішення КС для країни.

Конституційний суд повторює казку Ганса Крістіана Андерсена про голого короля. Колись ці ж судді казали Януковичу "чего изволите?", зараз Конституційний суд каже Порошенку "чего изволите?". Дитині ясно, якщо в Конституції написано "так", то це написано "так". Але люди, які носять дуже високоповажні мантії, ганьблять і ці мантії, і себе, - вважає нардеп.

На його думку, у такого рішення КС можуть бути далекосяжні негативні наслідки для країни.

Думаю, що це говорить про продовження курсу Путіна на утворення гарячої точки уже всередині країни, про повернення "ЛНР" і "ДНР" зі збереженням фактичного контролю Росії. Тільки ми змушені будемо за це платити і будемо мати всередині країни уже справжній громадянський конфлікт. І це дуже поганий сигнал! - зазначив Соболєв.

Він повідомив, що "Самопоміч" буде вважати голосування за внесення змін до Конституції справжньою державною зрадою.

Ми закличемо людей до повстання, - пообіцяв депутат.

Нагадаємо, сьогодні був оприлюднений текст рішення Конституційного суду від 15 березня щодо офіційного тлумачення положення "на наступній черговій сесії Верховної Ради".

"У положенні статті 155 Конституції України щодо прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України на наступній черговій сесії Верховної Ради України передбачений зважений підхід до розгляду і прийняття цього законопроекту як закону", — йдеться у рішенні суду.

Таким чином суд вирішив, що "Верховна Рада України може передбачити в регламенті Верховної Ради можливість прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України як закону на більш пізній черговій сесії Верховної Ради з дотриманням положень, закріплених розділом 13 "Внесення змін до Конституції України" Основного закону України".

 

Читайте також: У Самопомочі запропонували на заміну Яценюку трьох кандидатів