Шоу-біз та культура
18 березня 2016
Помер український режисер і артист Лесь Танюк
Сьогодні на 78-му році життя помер режисер театру і кіно, народний артист України, колишній депутат Верховної Ради Лесь Танюк.
news-image

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook представник президента у Верховній Раді, депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Степан Кубів, передає «Є!».

Зі смертю Леся Танюка 18 березня 2016 втратив кожен, хто його знав особисто чи заочно. Його величавої творчої особистості вистачало на все, чим він займався, - написав він.

Кубів зазначив, що понад чверть століття Танюк очолював всеукраїнське товариство "Меморіал" імені Василя Стуса, яке сам створив ще до здобуття Україною незалежності (з 2015 року "Меморіал" очолює сам Кубів).

Відомо, що Леонід (Лесь) Танюк народився в 1938 році в селі Жукин (Вишгородський район Київської області). Був режисером театру і кіно, професором Київського державного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, головою  Національної спілки театральних діячів України (з 1992), народним артистом України (2008), колишнім депутатом Верховної Ради (з 1-го по 5-е скликання - з 1990 по 2007 роки).

Танюк є автором понад 600 публікацій на теми культури, політики, мистецтва, збірок віршів.

Читайте також: Помер британський актор Алан Рікман