Події
21 березня 2016
Російське МЗС: Крим сам встав і пішов від України
У МЗС вважають, що це був "історичний вибір ... предків, які жили на цій території".
news-image

Вибір жителів Криму про возз'єднання з Росією був зроблений не на користь України, тому що був обумовлений колосальним самодурством української влади; Москва не забирала Крим, "він сам пішов", заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, передає «Є!» із посиланням на РІАНовини.

Крим і Севастополь стали російськими регіонами після проведеного 16 березня 2014 року референдуму, на якому більшість жителів висловилися за входження до складу Росії. Возз'єднання з Росією підтримало 96,77% кримчан і 95,6% севастопольців.

Ми не забирали Крим від України, як би комусь не хотілося так вважати. Я хочу відповісти польським читачам так: спробуйте не дивитися на все просто і не давати однозначних і зручних оцінок. Зрозумійте, Крим пішов від України сам, - сказала Захарова в інтерв'ю Sputnik.

За її словами, "багато європейців не розуміють, що це не Росія забрала Крим, це Крим сам встав і пішов, як йде пасинок або падчерка з сім'ї, де вони ніколи не були улюбленими".

Генетичний код кримчан пройшов колосальне випробування самодурством української влади, - зазначила вона.

Говорячи про кримський референдум, офіційний представник МЗС сказала, що "вибір люди робили, виходячи з декількох дуже важливих чинників". В першу чергу, Захарова назвала "історичний вибір ... предків, які жили на цій території".

Друге, це був вибір не на користь України, де відбувалася незаконна зміна влади, абсолютний управлінський хаос, вплив ззовні, тотальна продажність влади, - підкреслила вона.
Читайте також: В окупованому Севастополі підприємства працюватимуть уночі