Світ
22 березня 2016
Соцмережі відреагували на теракти в Брюсселі
Віртуальний світ співчуває жертвам терактів.
news-image

Сьогоднішні вибухи в столиці Бельгії викликали хвилю відгуків в соціальних мережах.Із записами про скорботу і солідарність сусідять заклики зупинити поширення ісламу в західних країнах, повідомляє «Є!».

Одними з найпопулярніших хештегів в Twitter стали #JeSuisBruxelles (# ЯБрюссель, за аналогією з хештегом #JeSuisCharlie після розстрілу паризької редакції журналу Charlie Hebdo) і #PrayforBelgium (# МолітсязаБельгію, схожий #PrayforParis використовувався після листопадових терактів в Парижі). Таким чином користувачі соцмережі висловили свою солідарність з бельгійцями.

Знамениту пам'ятку бельгійської столиці - скульптуру «Пісяючий хлопчик» - також використовували в якості символу солідарності з жителями Брюсселя.

Герой популярних коміксів репортер Тінтін, якого створив бельгійський художник Ерже, також оплакав загибель співгромадян в Twitter і Instagram.

22 березня ввечері в Парижі Ейфелева вежа буде підсвічена в кольорах бельгійського прапора.

Однак в той час, як одні користувачі висловлюють співчуття, інші шукають винних. Хештег #StopIslam (#ЗупинітьІслам) став одним з найпопулярніших за сьогоднішній день.