Шоу-біз та культура
24 березня 2016
Сьогодні - день народження Гайтани
Співачка народилася у Києві.
news-image

24 березня 1979 року у Києві народилася українська співачка та автор пісень Гайта́на-Лурдес Ессамі́, нагадує «Є!» із посиланням на Вікіпедію.

До п'яти років дівчинка жила у Республіці Конго, звідки родом її батько та розмовляла лише французькою та мовою лінґала. Потім разом з мамою повернулась до України. Батько Гайтани досі мешкає у Браззавілі, займається транспортним бізнесом і з дочкою бачиться рідко.

Гайтана закінчила музичну школу за класом саксофону, згодом отримала економічну освіту.

З дитинства займалась настільним тенісом, здобувши звання кандидата у майстри спорту.

Співоча біографія почалась у 1991 з дитячого телевізійного конкурсу «Фант-лото Надія», де вона посіла третє місце. Згодом її запросив до свого ансамблю «Альтана» композитор Володимир Бистряков.

Разом з цим ансамблем вона брала участь у записах мультфільмів, була бек-вокалісткою на записах Ірини Білик, Таїсії Повалій, Ані Лорак, Миколи Караченцова,Олександра Малініна.

Згодом співала з джазовим оркестром «Overtime» та поп-джазовим гуртом «Unity».

У грудні 2003 на студії «Lavina Music», що стала продюсувати співачку, виходить дебютний альбом Гайтани «О тебе». У ньому єдиною україномовною піснею була пісня на слова Марії Бурмаки «Діти світла». Пісня отримала найвищий успіх, через що більшість пісень у наступному альбомі булиукраїнськими. Другий альбом — «Слідом за тобою» — вийшов у квітні 2005 року також на студії «Lavina music».

27 жовтня 2011 Гайтана випустила кліп «Шахтёр — чемпион», у якому з'явились більшість футболістів клубу «Шахтар».

18 лютого 2012 Гайтана виборола право представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2012. Співачка виконала пісню «Be My Guest». У фіналі пісня набрала 65 балів і посіла 15 місце.

Читайте також: У США виявлено військовий корабель, який зник 95 років тому