Світ
24 березня 2016
На кістках нацистського лікаря, який ставив досліди над в'язнями Освенціма, вчитимуть лікарів
Йозеф Менгеле після війни переховувався в Латинській Америці, його останки були ексгумовані і зберігалися в морзі в Бразилії.
news-image

Останки нацистського лікаря Йозефа Менгеле, який ставив досліди над в'язнями Освенціма, дозволили використовувати для навчання лікарів, передає «Є!» із посиланням на INTERFAX.RU.

Професор медицини з бразильського університету Сан-Паулу Даніель Ромеро Муніс домігся права використовувати на заняттях зі студентами останки покійного нацистського лікаря Йозефа Менгеле, який ставив досліди над в'язнями концтабору Освенцим (Аушвіц-Біркенау), - йдеться в повідомленні.
Кістки справді будуть гарним прикладом для навчання наших студентів.Їх будуть використовувати в якості підмоги для навчання нових докторів, і вони будуть особливо гарні для студентів, що займаються патологоанатомічними дослідженнями, - сказав професор.

Менгеле вступив до нацистської партії в 1938 році і пізніше став офіцером СС. Він воював на Східному фронті, але в 1942 році отримав поранення і був визнаний непридатним до військової служби.

Пізніше під час Другої світової війни Менгеле ставив медичні досліди над в'язнями концтабору Освенцім, особисто відбираючи своїх жертв. Від його рук загинули десятки тисяч людей. Менгеле за жорстокість прозвали "Ангелом смерті".

Після війни він переховувався в Латинській Америці і помер в 1979 році в Бразилії від серцевого нападу, коли плавав у морі.

До 1985 року він був похований у безіменній могилі в Сан-Паулу, проте потім його останки були ексгумовані. Після цього вони більше 30 років зберігалися в морзі медичного інституту поліції Сан-Паулу.